آنچه در مورد زغال صنعتی می خوانید:
ابتدا بهتر است یک موضوع را توضیح دهیم. زغال انواع مختلفی دارد که هر کدام برای کار و صنعتی مشخص تولید می شوند. اما روش های تولید زغال به دو روش سنتی و صنعتی تقسیم می شوند.
در روش سنتی، چوب درختان را در کوره های سنتی سوزانده و از آن استفاده می کردند. با پیشرفت تکنولوژی، طبیعتا روش های صنعتی تولید زغال نیز ابداع شد به زغال هایی که از روش صنعتی به دست می آیند؛ زغال صنعتی نیز می گویند. به عنوان مثال زغال فشرده را زغال صنعتی نیز می گویند.
اینکه نام این زغال صنعتی است؛ ارتباطی به روش صنعتی تولید آن ندارد. بلکه منظور زغال هایی است که فارغ از استفاده های روزمره همچون پخت غذا و استفاده برای دخانیات، جهت کارهای صنعتی کاربرد دارد.
علیرغم اینکه زغال صنعتی فلز نیست، رسانای جریانات الکتریکی است که آن را به گزینه ای ایده آل برای استفاده در صنایع گوناگون تبدیل می کند. در این مقاله قصد داریم در مورد اینکه زغال صنعتی چیست تفاوت های زغال صنعتی و گرافیتی و هر آن چیزی که باید در مورد زغال صنعتی بدانید؛ صحبت کنیم.
زغال صنعتی چیست؟
در گذشته برای تولید زغال از روش سنتی قطع درختان و پختن آن ها در کوره های دست ساز استفاده می شد که ضمن ایجاد آسیب های فراوان برای محیط زیست، روشی بسیار سخت بود. در حال حاضر روش های جدیدی برای ساخت زغال به وجود آمده است و با دستگاه تولید زغال فشرده می توان در ابعادی بالا زغال صنعتی فشرده تولید کرد.
به عنوان مثال دیگر نیازی به قطع درختان برای تولید زغال نیست. چون می توان از پسماندهای چوبی همچون خاک اره استفاده کرد. استفاده از پسماندهای چوبی باعث صرفه جویی در هزینه و محیط زیست شده و نیازی به قطع درختان بیشتر نیست. در حال حاضر، با توجه درآمد تولید زغال فشرده و سهولت تولید و مزایای بیشتری که تولید زغال فشرده نسبت به روش سنتی دارد، از آن استفاده بیشتری می شود.
تفاوت زغال صنعتی و زغال گرافیتی
همان گونه که گفته شد، هر زغالی که با روش صنعتی و مدرن تولید شود را می توان زغال صنعتی نامید. با این حال ما دو نوع زغال داریم.
- زغال های صنعتی فشرده که برای زندگی روزمره کاربرد دارند.
- زغال های صنعتی گرافیتی
زغال های گرافیتی یک تفاوت عمده با زغال های دیگر دارند. زغال های معمولی از چوب تهیه می شوند، این در حالی است که زغال های گرافیتی از کربن و گرافیت به دست می آیند.
تفاوت دیگر در کاربرد آن ها است. زغال های گرافیتی برای مصارف صنعتی تولید می شوند. از زغال صنعتی گرافیتی در ماشین های بزرگی چون توربین ها، دستگاه های موجود در سدها و دیگر بخش ها استفاده می شود. مهم ترین صنایعی که زغال صنعتی گرافیتی در آن ها کاربرد زیادی دارد؛ شامل موارد زیر هستند:
- صنایع تولید مواد غذایی
- صنایع نساجی
- صنایع ساخت و ساز و مصالح
- صنایع فولادی
- صنعت بسته بندی
- و موارد دیگری همچون صنعت کشاورزی
زغال های صنعتی دیگر مانند زغال فشرده، جهت استفاده در طباخی ها، قلیان سراها و دیگر بخش های زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد زغال صنعتی
همانطور که گفته شد؛ از زغال صنعتی در صنایع بسیاری همچون ساخت و ساز، کشاورزی، صنایع فولادی و حتی صنایع نساجی استفاده می شود و به همین دلیل تقاضای بالایی برای آن وجود دارد.
انواع زغال صنعتی
زغال های صنعتی دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام برای کاربردی متفاوت تولید می شوند.
زغال فشرده
زغال چینی یا فشرده، زغالی است که از پخت و فرآوری تفاله های چوبی به دست می آید. ابتدا تفاله های چوبی را به خوبی آسیاب می کنند تا یکدست شود. سپس آن را با چسب زغال به هم چسبانده و با دستگاه هایی همچون دستگاه اکسترودر فشرده سازی می کنند. کاربرد چسب زغال جهت چسباندن قطعات تفاله چوب به یکدیگر است. از دیگر کارهایی که باید انجام شود، می توان به رطوبت گیری اشاره کرد. پس از انجام این کارها به مرحله پخت در کوره زغال می رسیم و سپس محصول نهایی تولید می شود.
زغال گرافیتی
اصطلاح زغال صنعتی (گرافیتی) در تاریخ مهندسی برق، با تغییر مواد ساخته شده از سیم مسی که شبیه یک قلم مو بود به زغال گرافیتی که شامل گرافیت و کربن است؛ به وجود آمد. زغال های صنعتی گرافیتی ده ها سال است که در بخش های مختلف به کار برده شده و دائما در حال تکامل هستند. در حال حاضر، آنها سخت افزاری ضروری برای لوازم و ماشین های الکتریکی محسوب می شوند.
زغال گرافیتی خود به دو دسته بندی دیگر تقسیم می شود:
زغال یک تکه جامد
زغال های جامد، ساده ترین نوع این محصول هستند که در دستگاه های ابتدایی که کار مکانیکی یا الکتریکی آن ها زیاد نیست یا دستگاه هایی که هیچ عمل الکتریکی انجام نمی دهند؛ استفاده می شوند.
زغال های چندتکه
زغال های گرافیتی چندتکه با کنار هم قرار دادن 2، 3 یا چند بخش در یک محصول واحد، طراحی می شوند که منجر به تماس الکتریکی و مکانیکی بهینه می شود. تقسیم زغال به چند بخش باعث می شود نقاط تماس الکتریکی بیشتری بین سطح برس و کموتاتور به طور یکنواخت توزیع شود.
مواد اولیه زغال صنعتی
مواد اولیه زغال فشرده به شرح زیر است.
- انواع تفاله های چوبی مانند خاک اره، پوست گردو، سبوس برنج، تفاله چغندر و سایر پسماندهای چوبی برای سوزاندن و تبدیل به زغال
- چسب زغال
البته باید این نکته را در نظر گرفت که تولید زغال های دیگر همچون زغال گرافیتی نیازمند مواد اولیه و فرمول های دیگری است. به عنوان مثال برای ساخت زغال گرافیتی باید از کربن و گرافیت استفاده کرد.
پیشنهاد به مطالعه بیشتر: تولید زغال با پوست گردو
مزایای راه اندازی خط تولید زغال صنعتی
راه اندازی خط تولید زغال فشرده سود بسیاری دارد. در این بخش به مهم ترین موارد اشاره می کنیم:
- بازار کار بزرگ: انواع مختلفی از زغال وجود دارد که هر کدام بازار بزرگی در ایران و خارج دارد. با توجه به گستردگی انواع زغال و همچنین بزرگ بودن بازار تقاضا، تولید زغال کسب و کاری پرسود است.
- هزینه تولید مناسب: برای تولید زغال، نیاز به مواد اولیه گران قیمت ندارید، همه موارد به وفور در دسترس هستند و می توانید آن ها را در حجم بالا خریداری کنید.
- موجود بودن پیش نیازها برای شروع: در صورتی که سرمایه لازم برای شروع این کار را داشته باشید، پیش نیازهایی همچون دستگاه ها و ماشین آلات، کارخانه یا کارگاه، مواد اولیه و سایر پیش نیازها به راحتی در دسترس هستند.
- درآمد بالا: درآمد تولید زغال فشرده بالاست. هر چند که برای راه اندازی هر کسب و کاری به سرمایه اولیه نیاز دارید؛ با این حال کسب و کار تولید زغال فشرده یکی از سرمایه گذاری هایی است که می تواند درآمد بالایی را عاید شما کند. با توجه به نیازهای بازار در ایران و خارج از کشور، می توانید با عرضه محصولات خود به بازارهای مختلف، درآمد مناسبی کسب کنید.
زغال صنعتی سازه ابتکار ارشد
ما در سازه ابتکار رشد، یک شرکت پیشگام در زمینه تولید و عرضه انواع دستگاه های تولید زغال های صنعتی و خدمات مشاوره، فروش و پشتیبانی راه اندازی کسب و کار تولید زغال هستیم.
در صورتی که قصد راه اندازی کارگاه تولیدی زغال را دارید، از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما تماس گرفته تا پس از دریافت راهنمایی های لازم و نیازسنجی شما توسط کارشناسان حرفه ای ما، بهترین راه حل جهت شروع و راه اندازی پیشنهاد شود.