یکی از مهارت های ایرانیان فروش محصولاتشان است! برای مثال ممکن است شما قصد هیچگونه خریدی نداشته باشید اما تا وارد یک مغازه میشوید ناگهان چشم باز میکنید و میبینید نصف کارتتان در دست شما و نصف دیگرش در دست فروشنده است و کار از کار گذشته. معمولا عده ای نیز دچار پشیمانی بعد خرید شده و در قسمت مچ و ساق پا احساس سنگینی میکنند. یکی از بهترین شیوه های فروش، فروش به کشور های خارجی است که به صادرات معروف است؛ در این مقاله قصد داریم تا درباره صادرات زغال، که یکی از بهترین شیوه های درآمدزایی است صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع زغال
زغال ها از دیرباز تاکنون مورد استفاده گسترده قرار گرفته و همواره جزئی از نیاز های ملت ها بوده اند. در طول این سالیان دراز انواع مختلفی از زغال ها مورد استفاده قرار گرفته اند که در این بخش به طور مختصر با آن ها آشنا خواهیم شد. برای آشنایی بیشتر با انواع زغال وارد این مقاله شوید.
زغال چوب
اولین زغالی که بشر دیده را میتوان زغال چوب نامید؛ از این زغال برای کارهای گوناگونی استفاده شده و جزو راحت ترین روش های تولید بوده است؛ چرا که تنها نیاز به آتش و تکه های چوب داشته تا پس از مدتی تبدیل به زغال شود.
زغال سنگ
زغال سنگ بر خلاف زغال چوب، از به طور مستقیم درون آتش انداختن سنگ تولید نشده و از معدن استخراج میشوند. بنابراین جزو سوخت های تجدید ناپذیر محسوب میشوند؛ به این معنا که روزی به پایان خواهند رسید و باید به فکر جایگزینی برای آن ها بود.
زغال فشرده
زغال فشرده اولین بار توسط چینی ها ابداع شد تا دیگر نه مانند زغال چوب، به نابودی جنگل ها و درختان منتهی شود و نه مانند زغال سنگ، دردسر استخراج از معدن داشته باشد و یا نگرانی درباره به پایان رسیدن آن وجود داشته باشد. تولید زغال فشرده از ترکیب مواد ضایعاتی مانند پوست نارگیل، پوست پسته و دیگر آجیل ها، خاک اره و خاک زغال انجام میگیرد و به مدت بسیار زیادی میسوزد.
زغال فعال
زغال فعال یا کربن اکتیو، نوع دیگری از زغال ها است که امروزه جزو پرکاربرد ترین مواد دنیا شناخته شده و به وسیله آن میتوان کارهای گوناگونی انجام داد؛ از مصارف پزشکی گرفته تا تغییر رنگ آبنبات!
کدام یک از انواع زغال برای صادرات مناسب است؟
اگر بخواهید مبتدیانه به این مطلب نگاه کنید، زغال در سراسر جهان آنقدر مصرف دارد که هرکدام از انواع آن را که بخواهید صادر کنید بتوانید مشتریان فراوانی برای آن پیدا کنید اما همه چیز در صادرات خلاصه به پیدا کردن مشتری نشده و شما باید صرفه اقتصادی آن را نیز در نظر بگیرید. به عبارت دیگر، صادرات زغال باید برای شما با سود همراه باشد وگرنه در نهایت ممکن است حتی منجر به ورشکستگی کسب و کار شما بشود.
صادرات زغال چوب
زغال چوب که به دلیل از بین بردن جنگل ها حتی برای مصرف داخلی نیز به صرفه نیست، چه برسد به کشور های دیگر.
صادرات زغال سنگ
زغال سنگ یک گزینه مناسب برای صادرات است اما هزینه های بسیار زیادی برای شروع کار وجود دارد. از طرفی چون از زغال سنگ برای تولید برق استفاده میشود، مصرف داخلی آن ارزش بسیار بیشتری خواهد داشت.
صادرات زغال فعال
زغال فعال کاربرد صنعتی دارد و کار عاقلانه ای نیست صادرات آن؛ چرا که منطقی نیست آن همه زحمت کشیدن برای آن و صادرات آن به صورت خام و تقریبا مانند صادرات نفت خام میباشد.
تنها میماند یک گزینه دیگر! بله؛ صادرات زغال فشرده.
صادرات زغال فشرده
گفتیم که برای صادرات هم باید مشتری مناسب را پیدا کرد و هم صادرات آن محصول باید صرفه اقتصادی داشته باشد. تولید زغال فشرده برای صادرات، یکی از بهترین تصمیماتی است که برای افزایش سود میشود گرفت. همانطور که قبلا گفتیم زغال به دلیل مصرف گسترده ای که دارد، قطعا مشتریان فراوانی در سراسر جهان خواهد داشت پس از این نظر هیچ مشکلی وجود ندارد.
درباره صرفه اقتصادی صادرات زغال فشرده نیز باید بدانید که تنها هزینه ای که لازم است انجام دهید، هزینه راه اندازی خط تولید با استفاده از دستگاه زغال فشرده و کوره های صنعتی میباشد. البته تامین مواد اولیه، خودش میتواند دارای چالش هایی، مخصوصا برای کسانی که تازه قدم در این کار نهاده اند، به وجود بیاورد که شرکت سازه ابتکار ارشد تامین مواد اولیه شما را تضمین خواهد کرد.
مقاصد اصلی صادرات زغال
صادرات زغال نیز مانند صادرات دیگر محصولات، یک سری مقاصد اصلی دارد که در آن کشورها صادرات آن محصول به صرفه و یا اصلا امکان پذیر است. برای مثال، عقلانی نیست ایران زعفران وارد کند یا کشور هلند پنیر وارد کند یا هند اقدام به واردات فلفل کند و … . برای همین، برای صادرات زغال نیز باید کشورهایی که واقعا نیاز به واردات زغال دارند را شناخته و با توجه به نیاز آن کشور ها صادرات زغال را انجام دهید. در زیر با مهمترین مقاصد صادرات زغال آشنا خواهیم شد.
صادرات زغال به ترکیه
کشور ترکیه یکی از بهترین مقاصد صادرات زغال فشرده است؛ این کشور هرساله پذیرای گردشگر های فراوانی بوده و جزو کشور هایی است که هم از نظر فرهنگی به ما شبیه هستند و هم از نظر سلایق غذایی؛ برای مثال علاقه زیادی به طبخ انواع کباب دارند و همچنین برای مصارف گرمایی نیز از زغال استفاده زیادی دارند.
صادرات زغال به امارات
امارات از کشورهای همسایه و یکی از بهترین مقاصد صادرات زغال میتواند لقب بگیرد. این کشور به دلیل مصرف بسیار بالای انواع کباب و همچنین قلیان، نیاز شدیدی به زغال و علی الخصوص زغال فشرده دارد. مخصوصا اینکه کشور های عربی منطقه، از جمله امارات، فاقد جنگل های طبیعی بوده (بله گفتیم طبیعی، چون جنگل مصنوعی ساخته اند!) و نمیتوانند زغال مورد نیاز خود را به سادگی تولید کنند.
صادرات زغال به قطر
قطر هم مانند امارات، یکی از بهترین مقاصد صادرات زغال میتواند باشد. صادرات زغال چینی به قطر باعث میشود سود سرشاری نصیب تاجر زغال فشرده شود. در کشور قطر هم مانند امارات، به دلیل مصرف بالای قلیان و همچنین خوراکی های کبابی و همچنین نبود جنگل های زیاد، واردات زغال با استقبال خوبی رو به رو میشود و این کشور با کمال میل پذیرای زغال فشرده های تولید شده در ایران است.
صادرات زغال به عراق
کشور عراق به دلیل مرز مشترک بسیار طولانی که با ایران دارد، یکی از برترین مقاصد صادرات زغال فشرده میباشد. از طرف دیگر، به دلایل شرایط سختی که این کشور در سال های اخیر تحمل کرده، امکان تولید زغال را نداشته و از زغال های تولید شده در ایران بسیار استقبال میکند.
صادرات زغال به عمان
عمان نیز از کشور های عربی بسیار مناسب برای صادرات زغال بوده و به دلیل علایقی که مردم این کشور به غذاهای کبابی و قلیان دارند، میتواند بازار بسیار خوبی از زغال چینی محسوب شود. زغال کبابی های ارسالی به عمان در صورت داشتن کیفیت مناسب، میتوانند سود سرشاری را برای شما به ارمغان بیاورند.
صادرات زغال به افغانستان
افغانستان از دیگر کشورهای همسایه ایران میباشد که به دلیل مرز خوبی که دارد، میتواند بازار خوبی برای صادرات زغال به حساب بیاید. افغانستان دارای معادن زغال سنگ بسیار با کیفیتی میباشد اما به دلیل نبود امکانات مناسب برای استخراج آن ها، جزو سخت ترین کارهای افغانستان محسوب شده و حتی امکان تلفات جانی در آن ها بسیار زیاد است و همین باعث شده با وجود 11 معدن زغال سنگ در این کشور، نتوانند به تولید کافی برای مصرفشان برسند. برای همین صادرات زغال فشرده به این کشور به شدت با استقبال رو به رو خواهد شد.
صادرات زغال به دیگر کشورهای همسایه
پاکستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و دیگر کشورهای همسایه، همگی میتوانند مقصدی عالی برای صادرات زغال باشند و سود زیادی به همراه داشته باشند. توجه داشته باشید برای صادرات زغال به کشور های همسایه، به این نکته توجه کنید که به دلیل مسافت کوتاه تر و همچنین مرز زمینی مشترک با بسیاری از این کشور ها، هرچند هزینه های حمل و نقل کاهش مییابد اما باید محصولتان آنچنان با کیفیت باشد که فکر مرجوعی کالا به سر کسانی که به آن ها زغال فروخته اید نرسد.
صادرات زغال به چین
این تیتر قرابت معنایی دارد با ضرب المثل: “زیره به کرمون بردن”! چرا که همانطور که شاید بدانید، به زغال فشرده، زغال چینی نیز میگویند و اصلا خاستگاه این نوع زغال کشور چین بوده است. حال به نظر شما آیا با وجود این مسئله همچنان صادرات زغال به چین امکان پذیر است؟ پاسخ بله است؛ چرا که هرچند قدیمی ترین معدن زغال سنگ در چین شناخته شده و یا در تولید زغال فشرده تخصص دارند اما باز هم با توجه به جمعیت بسیار زیادی که دارند به واردات زغال چراغ سبز نشان داده و بسیار از خود اشتیاق نشان میدهند.
صادرات زغال به دیگر کشورهای آسیای شرقی
کشورهای آسیای شرقی به جز چین و اندونزی، فاقد معادن زغال سنگ هستند یا اگر هم داشته باشند، معادن کم و بی کیفیتی دارند، حتی به طوری که چند سال پیش خبری مبنی بر اینکه ژاپن قصد دارد روی معادن زغال سنگ استرالیا سرمایه گذاری کند منتشر شد. با این حال، مشکل این کشور ها فقط زغال سنگ نیست و برای اینکه یک زغال جایگزین ارزان داشته باشند، روی واردات زغال فشرده سرمایه گذاری خواهند کرد.
صادرات زغال به اروپا
کشورهای اروپایی از دیرباز تاکنون، مخصوصا پس از انقلاب صنعتی، همواره از پرمصرف ترین کشورهای انواع زغال بوده اند. از آنجایی که از زغال سنگ و گاز طبیعی برای تولید برق استفاده میشود، معمولا بابت آلودگی هایی که زغال سنگ ایجاد میکند استفاده از آن ها نیز محدود شده بود اما با قطع جریان گاز روسیه به اروپا، اکثر کشورهای اروپایی دوباره به استفاده از زغال سنگ برای تولید برق روی آورده اند. ماجرا فقط به تولید برق ختم نمیشود.
سایت اینسایدر مارکت: هیزم، طلای جدید است! (منبع)
سایت گاردین: ذخایر چوبی منابع حیاتی گرما ظاهر می شوند. (منبع)
فرانس24: یونانی ها در بحبوحه بحران انرژی برای گرم کردن خانه ها به هیزم روی می آورند. (منبع)
سایت VOA: بحران انرژی اروپا برخی از مردم را مجبور کرده است که به منابع گرمایشی کمهزینهتر مانند هیزم روی بیاورند. (منبع)
این ها بخشی از خبرهایی است که نشان میدهد استفاده از زغال فشرده چه کمک عظیمی میتواند به گرمایش منازل در اروپا بکند. برای همین صادرات زغال فشرده به اروپا میتواند کاملا برای هر دو طرف همراه با سود فزاینده ای باشد.
برای صادرات زغال به چه نکاتی باید توجه کنید؟
اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، کیفیت زغال تولیدی شماست. اگر محصول شما کیفیت پایینی داشته باشد، حتی در صورت موفقیت در صادرات زغال فشرده، احتمالا دیگر به شما اعتماد نکرده و از شما خرید نخواهند کرد؛ تازه در صورتی که شانس همراه شما باشد و محصول شما را مرجوع نکنند. به علاوه کیفیت، باید از بسته بندی های جذاب استفاده کنید؛ همچنین مواردی مانند آدرس کارخانه، ترکیبات و تاریخ تولید جزو مواردی هستند که قطعا باید روی بسته بندی زغال درج بشود.
صادرات زغال به چه مجوزهایی نیاز دارد؟
قبل از اینکه بخواهید صادرات را آغاز کنید، باید به طور کامل با قوانین واردات و صادرات کشور های مبدا و مقصد، مانند گمرک و غیره آشنا باشید.
صادرات زغال فشرده، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، هیچگونه منعی ندارد و صادرات این محصول با شماره تعرفه 4402 انجام میپذیرد و میتوانید مجوز صادرات زغال را از اداره گمرک دریافت کنید. نکته حائز اهمیت، این است که برای تولید زغال فشرده نیاز به اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته و برای شروع کار باید این مجوز را کسب کنید.
همچنین بخوانید: زغال فشرده چیست و چه مزایایی دارد؟
نحوه تولید زغال فشرده
برای تولید زغال فشرده، همانطور که اشاره کردیم، باید ابتدا مواد اولیه مناسب را تهیه کرده و سپس آن ها را با هم ترکیب کرده و پس از تبدیل آن ها به بریکت زغال، آن ها را در کوره بپزید. چنانچه قصد دیدن آموزش دقیق تری دارید، میتوانید از صفحه تولید زغال فشرده بازدید کنید.
صادرات زغال یا تولید برای داخل کشور؟
شاید سوالی برایتان به وجود بیاید که تولید زغال برای داخل کشور بهتر است یا صادرات زغال برای شما مناسب تر است؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت در صورتی که احساس میکنید حجم زغال تولیدی شما بالا نیست، میتوانید به تولید زغال فشرده برای مصرف داخلی بپردازید و شک نکنید که فروش خوبی خواهید داشت و هزینه های شما نیز جبران خواهد شد اما اگر میدانید که میتوانید زغال را با حجم نسبتا خوبی تولید کنید یا کیفیت محصولات شما قابل قبول است و مشکلی دراین باره ندارید، میتوانید با خیال آسوده به صادرات زغال فشرده فکر کنید و سود سرشاری به دست بیاورید.
صادرات زغال با سازه ابتکار ارشد
سازه ابتکار ارشد به عنوان بزرگ ترین تولید کننده انواع دستگاه زغال فشرده و کوره های صنعتی و به عنوان کارآفرین برتر سال های 1399، 1400 و 1401، توانسته با مزایای متعددی مانند تامین مواد اولیه، تضمین خرید محصولات تولیدی و قیمت بسیار مناسبی که نسبت به دیگر شرکت ها دارد، بتواند شما را در زمینه صادرات زغال یاری کند.
زغال صادراتی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
زغال فشرده صادراتی باید دارای ویژگی هایی باشد که هم تولید و صادرات آن برای شما سودآور باشد و هم طرفی که قصد واردات زغال فشرده شما را دارد رضایت کافی داشته باشد. در صورتی که بتوانید رضایت مشتریان خارجی را جلب کنید میتوانید امیدوار باشید که میتوانید صادرات خود را گسترش بدهید. در زیر به صورت لیستوار این موارد را مشاهده میکنیم.
• کیفیت بالای زغال فشرده
• شکسته نبودن زغال ها
• حجم تولید قابل قبول
• بسته بندی جذاب
• حمل و نقل مناسب
قیمت زغال فشرده صادراتی
برای قیمت گذاری زغال صادراتی، توصیه میکنیم حتما کیفیت مواد اولیه، حجم تولید و کیفیت زغال حاصل را در نظر گرفته و سپس اقدام به قیمت گذاری کنید. توجه باشید قیمتی که انتخاب میکنید نه باید چنان زیاد باشد که به سراغ رقبای شما بروند و نه آنقدر پایین که دچار ضرر شوید و یا فکر کنند محصولات شما مشکلی دارد که قیمتش پایین است؛ بلکه یک قیمت معقول و منطقی باید بگذارید تا هم سود خودتان حفظ شود و هم شرکتی که قصد واردات آن را دارد بتواند آن را تهیه کند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را به طور کامل با صادرات زغال آشنا کرده و هر نکته ای که در این رابطه نیاز دارید را به شما گوشزد کنیم. صادرات زغال فشرده، در صورتی که به موارد گفته عمل کنید، دارای سود بسیار زیادی بوده و شک نداشته باشید میتواند شما را به یک تاجر موفق تبدیل کند. شرکت سازه ابتکار ارشد در خدمت شماست تا بتواند پاسخگوی مشکلات شما بوده و در رفع آن ها شما را یاری نماید. چنانچه در زمینه صادرات زغال سوالی دارید میتوانید با کارشناسان ما تماس گرفته یا در بخش نظرات، سوال خود را مطرح کنید تا کارشناسان در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.