زغال فشرده
از آنجا که هزینه سوخت و مسائل زیست محیطی، استفاده از سوخت های فسیلی را دشوار کرده است، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به خصوص زغال فشرده، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. ذغال فشرده با استفاده از منابعی همچون ضایعات چوبی مثل خاک اره ایجاد می شود. به این طریق با استفاده از ضایعات موجود، زغال فشرده تولید می شود و به مصرف می رسد. ذغال فشرده مزایای بسیاری دارد که در اینجا آنها را بررسی می کنیم.
زغال فشرده چیست؟
زغال فشرده، یکی از انواع زغال است که نسبت به زغال معمولی غنی تر است و مزایای بسیاری دارد. ذغال فشرده که به نام های زغال چینی، زغال صنعتی و زغال قالبی هم شناخته شده است، روند تولید متفاوتی از زغال های معمولی دارد و با استفاده از چند ماده اولیه و ترکیب و فشرده سازی آنها به وسیله دستگاه زغال فشرده، تولید می شود.
ذغال فشرده، یکی از بهترین جایگزین ها برای ذغال سنتی است که تقاضای آن هم، روز به روز در حال افزایش است. علت این امر هم فواید بسیاری است که این زغال دارد و در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
مزیت زغال فشرده
همانطور که گفته شد، ذغال فشرده به دلیل مزایای بسیاری که دارد، تقاضای در حال افزایشی نیز دارد. این مزایا به شرح زیر هستند:
آسیبی به محیط زیست زده نمی شود.
اولین و مهمترین مزیتی که زغال فشرده به نسبت سایر انواع زغال دارد، این است که آسیبی به محیط زیست نمی زند. ذغال فشرده از ضایعات چوبی ساخته می شود و برای ساخت آن، هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی شود. این در حالی است که برای تولید زغال سنتی، درختان بسیاری قطع می شوند و در نتیجه آسیب بسیاری به جنگل ها وارد می شود.
دارای حرارت و ماندگاری بالاتری می باشد.
همچنین ذغال فشرده به مدت طولانی تر و با حرارت بیشتری می سوزد. این موضوع سبب می شود، بتوان از آن استفاده بیشتری کرد. با این حال، این موضوع کاملا به کیفیت زغال فشرده بستگی دارد.
بدون بو و گاز است.
حتما هنگام استفاده از زغال سنتی به بو و گازی که هنگام سوختن تولید می شود، دقت کرده اید. یکی از بزرگترین مزیت هایی که ذغال فشرده به نسبت زغال سنتی دارد، این است که بدون بو می باشد و به هنگام سوختن، گازی تولید نمی کند.
مقرون به صرفه است.
کاملا طبیعی است در صورتی که یک محصول ماندگاری بالاتری داشته باشد و بهتر بسوزد، در دراز مدت صرفه اقتصادی بالایی خواهد داشت و موجب کاهش هزینه ها می شود.
به سادگی قابل استفاده است.
مزیت دیگری که ذغال فشرده دارد، این است که به راحتی می توان از آن استفاده کرد. از آنجا که این نوع زغال در شکل قالبی تولید می شود، نیازی به شکستن و خرد کردن زغال ها وجود ندارد و استفاده از آن برای همه راحت است.
کاربرد زغال فشرده
مانند سایر انواع زغال و ذغال های سنتی، از زغال فشرده هم در موارد زیادی استفاده می شود. کاربرد ذغال فشرده در صنعت و استفاده از آن به عنوان زغال کبابی و حتی زغالی که برای طراحی و نقاشی مورد استفاده قرار می گیرد، از جمله کاربردهایی است که ذغال فشرده دارد.
از زغال فشرده برای گرم کردن کوره ها هم استفاده می شود و به دلیل اینکه دیرتر خاکستر می شود و هزینه های کمتری را ایجاد می کند، گزینه بهتری نسبت به زغال های سنتی است.
پیشنهاد به مطالعه بیشتر: دستگاه تولید زغال کبابی
فرآیند تولید ذغال فشرده
شاید با خود بگویید که تولید زغال فشرده، چه مراحلی دارد که چنین مزیت هایی را نسبت به ذغال فشرده ایجاد کرده است؟ باید گفت تنها موضوعی که این مزایا را سبب می شود، فرآیند تولید نیست، بلکه مواد اولیه ای که مورد استفاده قرار می گیرد، نقش بسیاری در به صرفه تر بودن و حفظ محیط زیست دارد. به همین دلیل در اینجا ابتدا مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ذغال فشرده و سپس فرمول ساخت زغال فشرده و فرآیند تولید آن را بررسی می کنیم.
مواد اولیه مورد نیاز
برای تولید زغال فشرده، نیاز به سه عامل اساسی است؛ سرمایه اولیه، مواد اولیه و دانش کافی. سرمایه اولیه را می توان مدیریت کرد ولی باید برای کسب سود از این سرمایه، مواد اولیه باکیفیت و دانش کافی داشت. شرکت سازه ابتکار ارشد، در صفر تا صد این فرآیند شما را یاری می کند. از طرفی با ارائه خط تولید ذغال فشرده، با کیفیت و قیمت مناسب، به تولیدکنندگان در این راه کمک می کند.
همچنین سازه ابتکار ارشد، مواد اولیه با کیفیت و مورد نیاز برای این کار را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد و در نهایت دانش کافی را با آموزش تولید زغال فشرده، در اختیار آنها قرار می دهد. مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ذغال فشرده شامل خاک اره یا ضایعات چوب و چسب است.
مراحل تولید
فرایند تولید زغال فشرده به این شکل است که ابتدا مواد اولیه در دستگاه خردکن، به اندازه ای که مورد نیاز است، خرد می شوند و در مرحله بعدی، رطوبت آنها با دستگاه خشک کن زغال، از بین می رود.
سپس با استفاده از دستگاه سرند، ضایعات مواد اولیه برداشته می شود تا مواد اولیه یکدستی ایجاد شود. در نهایت با استفاده از دستگاه اکسترودر، این مواد به همراه چسب، فشرده می شوند و بریکت یا زغال خام تشکیل می شود.
در ادامه فرآیند تولید، بریکت ها در کوره صنعتی زغال، پخته می شوند و در نهایت به ذغال فشرده تبدیل می شوند. در نهایت هم زغال ها برش داده می شوند و برای استفاده راحت تر مشتریان به قطعات کوچکتر تقسیم شده و بسته بندی می شوند.
پیشنهاد به مطالعه بیشتر: کوره صنعتی چیست؟
نکات مهم برای راه اندازی کارگاه تولید ذغال فشرده
اگر قصد دارید خودتان کسب و کاری بر پایه تولید زغال فشرده راه اندازی کنید؛ حتما به نکات زیر توجه کنید:
- این محصول فرآیند تولید راحتی دارد، بشرطی که آموزش کامل و درست زیر نظر متخصصان را گذرانده باشید ما این آموزش را بصورت رایگان در اختیار شما قرار می دهیم.
- مواد اولیه زغال فشرده، به وفور در کشور یافت می شود و قابل دسترسی است.که شرکت سازه ابتکار ارشد این کار را برای شما راحت کرده و تامین مواد اولیه شما را با عقد قرارداد رسمی به عهده می گیرد.
- زغال فشرده، بازار هدف بزرگی دارد که می شود به رستوران ها، سوپرها، کافه ها، خود شرکت سازه ابتکار و… اشاره کرد. بله درست متوجه شدید. شرکت سازه ابتکار ارشد با عقد قرارداد، تمام محصولات تولیدی شما را نقدا خریداری می کند.
- به باکیفیت بودن دستگاهی که خریدرای می کنید، توجه کنید. زمانی که شما تصمیم به راه اندازی خط تولید زغال می گیرید، باید دقت کنید تا دستگاه شما کیفیت لازم را داشته باشد و از بهترین متریال ساخته شده باشد و به روز باشد.
پیشنهاد می کنیم اگر قصد شروع چنین کسب و کاری دارید، حتما به نکات بالا دقت کنید و در صورتی که نیاز به مشاوره دارید، با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
علت فشرده سازی زغال چیست؟
در پاسخ به این سوال که چرا باید زغال را به این شکل و با فشرده سازی تولید کرد؟ باید گفت دقیقا همین فشرده سازی است که مزیت هایی به نسبت زغال سنتی ایجاد می کند. این کار موجب می شود، ذغال هم مدت زمان طولانی تری روشن بماند و هم خاکستر کمتری از آن ایجاد شود.
چسب در تولید ذغال فشرده چه نقشی دارد؟
همانطور که پیش تر گفته شد، یکی از مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت زغال فشرده، چسب است. از چسب برای افزایش تراکم، وزن و کیفیت استفاده می شود و کیفیت آن نقش بسزایی در محصول نهایی دارد. چسب مورد استفاده در ایجاد زغال فشرده، عموما از آرد و نشاسته صنعتی و چغندر ساخته می شود. چسب زغال انواع مختلفی به شرح زیر دارد:
- چسب مخصوص با خاک اره
- چسب مخصوص با خاکه زغال
- چسب های غیر شیمیایی
- چسب مخصوص فشرده کردن کربن
- چسب مخصوص انواع بریکت
- چسب مخصوص پودری زغال سنگ
- چسب مخصوص قالب بندی
قیمت زغال فشرده
قیمت زغال فشرده بسته به کیفیت و ویژگی های آن، می تواند متفاوت باشد. همانطور که گفتیم ذغال فشرده مزایای بسیاری دارد ولی همه زغال های فشرده موجود در بازار ویژگی هایی همچون نداشتن بو و گاز یا ماندگاری بالا را ندارند و این موضوع بر قیمت نهایی تاثیرگذار است. شما می توانید در بخش مربوطه، قیمت زغال شمس و زغال برش خورده را مشاهده کنید. همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.